Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nelegální Bicyklový Race No.2 (Report)

26. 11. 2011

 

2. Nelegální bicyklový race – černý pátek tohoto sportu?!
Druhý ročník slavného třebechovického nelegálního bicyklového racu se bohužel nejelo. Vše skončilo pouze několika symbolickými kolečky na draze několika odvážných sportovců. Ale není se čemu divit! Tento ročník už od počátku provázely drobné komplikace. Prvním velkým problémem pro pořadatele bylo stanovit datum závodu. Původně bylo ohlášeno na 26. 11., ale o pár dní později bylo přesunuto 25. 11. Podle pořadatelů bylo důvodem přesunutí krytí se závodu s koncertem kapely Everyday Hate v čele s místní HC legendou Lukášem Vojtkem, který si získal srdce mnohých fanoušků tohoto sportu. Celkově organizátoři oproti předchozímu ročníku situaci nezvládli.
Teď již k samotnému průběhu závodu – nezávodu. Podle domluvy jsem se měl sejít s několika pořadateli již 19:30, ale na místo setkání dorazili až v 19:40. Již od počátku rozhovoru s hlavním organizátorem Jakubem Horákem jsem tušil, že asi něco nebude v pořádku. Kolem osmé hodiny jsme dorazily na závodiště k supermarketu Penny. Zde již čekal hlouček nadšených fanoušků a mezi nimi horký favorit letošního ročníku – Jiří Píša. Ale bez kola. Bohužel si spletl datum. O pár minut později se stadion začíná zaplňovat. Veškeré zázemí jako bar a sociální zařízení funguje v naprostém pořádku. Dorazil štáb televize Fieldhouse a začíná natáčet a kapela Ostrá hrana začíná zvučit. Na pravé tribuně jsem dokonce potkal živoucí legendu třebechovického hip hopu Big Puna – velkého fanouška tohoto sportu. Jediným problémem, kterému pořadatelé nedávali moc velkou pozornost, byl malý počet přihlášených závodníku. Na startovišti byl přítomen pouze jeden a tím jsem byl já sám. Velké hvězdy jako Cuak Cottage nebo Mr. Pete se nezúčastnily závodu z mnou nepochopitelných důvodů. Po dlouhém čekání na závodiště naštěstí doráží Nor Ondřej Jedlička závodící pod hlavičkou Thor Steinar. Počet závodníků se zvedl na dva. Nakonec přibili i očekávaní bratři Žižkové. Publikum bylo velice nervózní a hloučky fanoušků se začaly pomalu trousit domů. Nakonec si závodníci zajeli pouze tři symbolická kola po dráze na počest tohoto sportu. V tak malém počtu by nemělo smysl závodit. Naštvaní fanoušci odcházejí do svých domovů a na závodišti se rozjíždí již tradiční after party. Na tu doráží hvězda minulého ročníku Vojtěch Novák zvaný „Vomáčka“ v doprovodu Michala Šestáka známého především hostováním na albech známějších 559 or Deuces Wild. 
Organizátoři zapili hořkou chuť porážky sklenkami alkoholu. Někteří z neúspěchu tohoto ročníku viní organizátory jiní počasí. Podle mého názoru obliba tohoto sportu oproti předchozím letům rapidně klesla a tím byl zaviněn letošní neúspěch. Je málo jezdců, hodně fanoušků. Bohužel.
 Tomáš Moravec

1--2-.jpg

1--3-.jpg

1--1-.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář